Zabieramy państwa do Chicago, gdzie od ponad 30 lat działa polska restauracja „Czerwone Jabłuszko”. Miejsce to stało się kultowe nie tylko dla naszych rodaków żyjących za oceanem.
Informacje
Specjały polskiej kuchni w Chicago
Polskie przystawki, zupy, drugie dania i desery to od lat wizytówka naszego kraju za granicą. To wszystko można znaleźć w restauracji Czerwone Jabłuszko co w połączeniu z domową atmosferą sprawia, że klienci wracają tu z uśmiechem.
Pierogi, kartacze, bigos czy kaczka nadziewana z jabłkami to namiastka ojczystego kraju dla rodaków żyjących za oceanem. To w takich miejscach do polskich potraw przekonują się Amerykanie.
Jedzenie rodem znad Wisły nie tylko porusza kubki smakowe Amerykanów - często sprawia, że zaczynają się oni interesować naszym krajem.
A o zaletach polskiej kuchni już w najbliższą niedzielę będziemy mówić w Debacie Polonii 24, początek o 18.15. w TVP Polonia.